Ανακαινίσεις εξωτερικών χώρων

Διαμόρφωση εξωτερικού χώρου

Ανακαινίζουμε και διαμορφώνουμε ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά του εξωτερικού σας χώρου. Οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δημιουργικότητα, για να κάνετε το μπαλκόνι σας μια επίγεια Εδέμ. Η ζωή στο αστικό περιβάλλον γίνεται περισσότερο ευχάριστη και άνετη αν το διαμέρισμα περιλαμβάνει κάποιο μπαλκόνι ή βεράντα. Δεν έχει τόση σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο, ο εξωτερικός χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει ένα μικρό καταφύγιο ανάπαυσης και χαλάρωσης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Έξυπνες και οικονομικές ιδέες διακόσμησης εξωτερικών χώρων

Σκίαση

Η σκίαση ενός μπαλκονιού εξαρτάται από τον προσανατολισμό του. Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος ηλιοπροστασίας γίνεται με κριτήριο να επιτρέπει να εισέρχεται στο σπίτι το χειμώνα η μέγιστη ηλιακή θερμότητα, ενώ το καλοκαίρι η ελάχιστη. Υπάρχουν πολλοί τύποι τεντών κατάλληλοι για κάθε περίπτωση.

Μαξιλάρια

Από τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους να προσθέσετε χρώμα στη βεράντα σας είναι τα μαξιλάρια στα υπάρχοντα έπιπλα.

Κρεμαστή κούνια

Ίσως από τα πιο ωραία έπιπλα βεράντας και τα πιο χαλαρωτικά.

Μεγάλο τραπέζι

Αν υπάρχει χώρος στη βεράντα ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Φωτισμός

Τα φωτάκια στο μπαλκόνι δεν έχουν την τιμητική τους μόνο τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν διαφορετικά είδη φωτισμού για όλο το χρόνο. Ο κατάλληλος φωτισμός θα μετατρέψει το μπαλκόνι, ή την αυλή σας σε ένα αισθητικό μέρος χαλάρωσης.

Φυτά

Φυσικά Εδέμ χωρίς πράσινο δεν γίνεται! Υπάρχουν φυτά που αντέχουν και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Μην τρομάζετε ότι θα τοποθετώντας φυτά στον εξωτερικό σας χώρο, θα έχετε μια ακόμη έννοια στο κεφάλι σας!

Αν είστε από τους τυχερούς με πολύ μεγάλο χώρο στο μπαλκόνι σας, μην διστάσετε να τον εκμεταλλευτείτε στο έπακρον! Επί παραδείγματι, ένα τζακούζι θα μπορούσε να ανεβάσει την αξία του σπιτιού.

Ένα άδειο, άχαρο, μίζερο, παραμελημένο μπαλκόνι αποτελεί ένα δυσάρεστο θέαμα. Επιβάλλεται αναβάθμισή του μεμονωμένα ή όταν πρόκειται για ανακαίνιση σπιτιού έτσι ώστε να αποκτήσει λειτουργικότητα και αισθητική εικόνα.